Eerste kraanconcerten maken indruk!

Een dankbaar applaus klonk zowel op de vrijdag als op zaterdag op na afloop van de eerste kraanconcerten die gehouden werden aan de Vlaardingse haven. Met als decor iconen als de stadskraan, de Balder en de fraaie gevels van de gebouwen rondom, alles feestelijk verlicht, kon het massaal toegestroomd publiek genieten van muziek, dans en voordrachten.

Burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen opende het festival met het bespelen van de reuzebas, die de voorgaande weken aan de Stadkraan hing.

De vrijdag stond in het teken van licht klassieke muziek met optredens van sopraan Channa Malkin en bariton Michael Wilmering. Zij speelden en zongen o.a. Romeo en Julia en maakten daarbij gebruik van de mogelijkheden die de haven te bieden heeft. Het programma bestond verder uit muziek van Havelok percussie en het orkest Club Classique. John Buisman vertelde een verhaal over Cornels Bastiaan Vaandrager.

De zaterdagmiddag was een feestje voor de kinderen. Er was zang en dans en een optreden van het duo Ernst & Bobbie. Zaterdagavond stal de populaire Nederpopband De Kik de show. Het massaal aanwezige publiek werd opgewarmd door CC Grand en de afterparty was voor Ginfish en Convoy Exceptional.

Deze succesvolle start van het StadskraanspekTAKEL mag van de voorzitter van de stichting Stadskraan Vlaardingen, Leen van Bree, leiden tot een mooie traditie als eerbetoon aan het roemrijke visserijverleden van de stad.

Foto’s: Nancy Slegtenhorst, Peter Oeij, Esther Lobé en Ron van Rutten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *