Kom naar de stadskraan concerten 15 & 16 september 2023

Geniet van een zomeravond vol muziek en maritieme geschiedenis tijdens de gratis openluchtconcerten in het prachtige decor van de Oude Haven. Laat je verrassen door de variatie aan muziekstijlen, die zorgen voor een interessant programma voor iedereen. Kom dus lekker ontspannen en beleef een avond vol muziek, cultuur en geschiedenis op de Westhavenkade!

Voorafgaand:

Educatie Zomerschool

Samenwerkingsproject Stadskraan, Zomerschool en Gitaarschool

Workshops met de leerlingen van de Zomerschool in samenwerking met de Gitaarschool in Vlaardingen. Thema 750 jaar Vlaardingen.

Met aan het eind van de dag een optreden voor de ouders.

Als het mogelijk is ook een publiek optreden tijdens de matinee. Dit wordt door de docenten van de Gitaarschool beoordeeld.

Met en voor elkaar

De Marnix ontmoetingscentrum voor 55+ in de Westwijk

Met en voor de Marnix is een programma samengesteld om de eenzame ouderen en de mensen die het op een andere manier zwaar hebben in de wijk een aantal fijne middagen te bezorgen waar ze zelf ook vorm en inhoud aangeven. De eigen Vlaardingse geschiedenis van de bezoekers & de maritieme historie van de stad staan centraal.

Op 15 september zal een groep van De Marnix a/b van de Andante het concert bijwonen.

KRAANCONCERT VRIJDAG 15 SEPTEMBER

Love is in the air

Thalita Extra

Deze 27 man sterke Vlaardingse brassband zet zijn klassieke been voor en laat zich nu van een heel andere kant horen.

Romeo en Julia Romeo,

aan de ene kant van de haven, en Julia, aan de andere kant, rijgen met een rode draad van liefde zingend het programma aan elkaar.

Havelok en John Buijsman

Het podium staat vol met indrukwekkende slagwerk en trommels.

Havelok laat de veelzijdigheid van slagwerk horen. En hoe: opzwepende klanken, muziek om bij weg te dromen. Je waant je op de woeste zee of in een rustige kabbelende haven. Deze avond ook met Afrikaanse klanken. Bekende Rotterdammer John Buijsman vergezelt Havelok met een poëtische noot.

Stringfever

Een elektrisch strijkkwartet. Op ongelooflijke knappe manier nemen ze al het publiek mee op een reis door de klassieke muziek. Ritmisch, opzwepend en onderhoudend.

Bencha & de Stadskraan

Een verrassende afsluiting met luchtacrobatiek.

KRAANCONCERT ZATERDAG 16 SEPTEMBER

Matinee

DJ Nieke en DJ Kids Kids

De Vlaardingse Nieke weet met zang en dans met zang en dans alle kinderen in alle kinderen in beweging te zetten. beweging te zetten. Met medewerking van de Albada Dansers.

Bobbie, Ernst en de rest

Behoeft bij jong & oud(er) geen nadere introductie Behoeft bij jong & oud(er) geen nadere introductie.

Derya Yildirum en Gumsek

Hedendaagse Turkse pop, Anatolische muziek en moderne grooves vermengd met elementen van psychedelica, jazz en funk.

The Kik

De hedendaagse Nederlandse beatgroep. Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes spelen overwegend Nederlandstalige nummers in de stijl van de Mersey beatbands uit de jaren ’60 van de vorige eeuw.

Convoi Exceptional

Opzwepende ritmes gieren je om de oren, versterkt door scheurende blazers en ronkende baspartijen. Met dan weer een moment van bezinning.

Bencha & de Stadskraan

Een verrassende afsluiting met luchtacrobatiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *