Ontmoet de musici bij het Stadskraan Concert

 van vrijdagavond 15 september

Romeo en Julia

Romeo aan de Westhavenkade en Julia aan de Oosthavenkade. Als een liefdespaar op afstand bezingen ze de liefde. Gaat Julia bezwijken voor zijn aanhoudendheid of heeft ze haar oog laten vallen op ?

Sopraan Channa Malkin  en bariton Michael Wilmering vervullen de rol van Romeo en Julia.

Aanstormende generatie van top musici: sopraan Channa Malkin

Channa heeft een missie namelijk om klassieke muziek breed toegankelijk te maken. En dat doet ze zeker door haar optreden bij het Kraanconcert op 15 september. Zij wil de mooie muziek delen met de wereld en de 15e september in Vlaardingen.

Op 16-jarige leeftijd maakte zij haar operadebuut als Barbarina in Le Nozze di Figaro bij De Nationale Opera. Tegenwoordig is zij een veelgevraagde soliste en kamermusicus over de gehele wereld.  

Channa ontwikkelde zichzelf in een breed repertoire dat reikt van de Italiaanse barokopera tot kamermuziek. Ze werd genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2020.

Met This is not a Lullaby presenteerde ze in het voorjaar van 2021 haar tweede cd – met muziek van Weinberg, Tavener en van haar vader Josef Malkin. Haar debuut-cd was Songs of Love and Exile, opgenomen met gitarist Izhar Elias.

Om opera te introduceren bij een breed publiek nam zij het initiatief tot de  multimedia- productie Händel goes Tinder. Sinds juni 2018 is deze productie al tientallen keren gespeeld. En zelfs in 2022 geprogrammeerd op de Händelfestpiele in Göttingen.

Andere recente hoogtepunten waren de éénpersoonsopera Non muore mai op het Grachtenfestival 2021 en Händels Dixit Dominus en de wereldpremière van William Hayes’ The Fall of Jericho met Holland Baroque.

Channa staat bekend om haar meeslepende muzikale persoonlijkheid en ongebreidelde creativiteit dat wordt genieten!

& aanstormende generatie van top musici: bariton Michael Wilmering

Michael Wilmering is thuis in opera, lied en oratorium. Hij is een graag geziene gast bij zowel De Nationale Opera als Opera Zuid, en zingt daarnaast in steden als Parijs, Ravenna, Rijeka, Stuttgart en Luxemburg. Op zijn repertoire staan rollen als Papageno in Die Zauberflöte, Ramiro in L’heure espagnole en Junior in Leonard Bernsteins A Quiet Place. Naast repertoirerollen, zingt hij graag in nieuwe composities.

Wilmering behaalde zijn bachelor cum laude en zijn master met onderscheiding aan het Conservatorium van Utrecht. Na zijn studie was hij een jaar verbonden aan de Opera Studio in Stuttgart. Op het Internationaal Vocalisten Concours won hij met pianist Javier Rameix de juniorprijs, de persprijs en de IVC-Prijs in categorie Lied duo. Hij zong inmiddels al veel rollen bij de Nederlanse Opera en werkte met veel regisseurs van naam samen.

Samen met choreograaf Peter Leung en regisseuse Monique Wagemakers creëerde hij zijn eigen bedachte voorstelling Grenze(n)loos met de uit Syrië gevluchte danser Ahmad Joudeh en japanse pianiste Kanako Inoue. Geladen muziektheater vol betekenis en zeggingskracht. Deze voorstelling ging op tournee. Hiervoor ontving hij een Award van de Operadagen Rotterdam.

Michael verdiept zich graag in de liedkunst, zo was hij onlangs te horen op het Internationaal Liedfestival in Zeist mijn zijn eigen recital samen met de van oorsprong Maassuise pianist Hans Eijsackers.

Dit jaar zal hij te horen zijn als Papageno in die Zauberflote bij Opera zuid, Der Einäugige in Die Frau ohne Schatten bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest  onder leiding van Yannick Néget-Séguin en Morales in Carmen bij de De Nederlandse Opera.