De Stadskraan is klaar voor gebruik

De stadskraan staat alweer een aantal maanden te pronken op de museumkade. Vandaag is de laatste lik verf aangebracht. Ook is de kraan officieel gekeurd en in orde bevonden. Daarmee is de oplevering een feit. Kraanmeester Max Thurmer heeft al een eerste poging gewaagd om lasten te hijsen.

Nu kunnen de kraanjongens aan de slag met het ‘echte werk’: hijsen, laden en lossen. Daarvoor worden o.a. zeekadetten opgeleid, die onder toeziend oog van de kraanmeester de wielen, rollen en katrollen zullen bedienen.

Binnenkort kunnen bezoekers ook weer in de tent de kleine tentoonstelling bekijken over de geschiedenis en de bouw van de stadskraan en de trekvaarten in de regio.

Onlangs verscheen een boekje met het verhaal van de kraan en voorzien van veel foto’s van zowel de sloop als de bouw. Dit boekje (20 pagina’s in kleur) wordt gebruikt bij het educatieprogramma en is beschikbaar voor bezoekers.

Meer informatie over de Stichting Stadskraan Vlaardingen of de bouw van de stadskraan kunt u krijgen bij de bouwcoördinator, Siem van de Marel.

E-mail: Siemvandermarel@planet.nl Mobiel : 0629 02 00 10