Stichting Stadskraan Vlaardingen

Missie & doelstelling

Erfgoed kan verbinden, vertelt iets over onszelf en onze omgeving en wie het verleden kent, kan het heden beter begrijpen.

De Stichting Stadskraan Vlaardingen zet zich in voor het  behouden, benutten en beleven van het cultureel erfgoed van Vlaardingen en daarbij in 't bijzonder van de Stadskranen die sinds 1625 langs de Westhavenkade het stadsbeeld van Vlaardingen mede bepaalden. Zij wil daarbij vooral aandacht vragen voor het belang van deze iconische hijswerktuigen bij het laden en lossen van schepen en in het verlengde daarvan voor de trekvaarten en door de herbouw van de stadskraan een fysiek eerbetoon vormen aan de duizenden verdwenen houten hijswerktuigen die eeuwenlang te vinden waren in alle havensteden.

De realisatie van de stadskraan betekent tevens dat wordt bijgedragen aan de invulling van de Museumkade bij Museum Vlaardingen en daarmede aan de citymarketing van de stad Vlaardingen.

Doelstelling

De Stichting heeft ten doel de Vlaardingse stadskraan, zoals deze in het jaar tweeduizenddertien is ontmanteld, te herbouwen, te exploiteren en te onderhouden.


Blijf op de hoogte!

Wij versturen regelmatig een nieuwsbrief met updates over de bouw. Wil je op de hoogte blijven schrijf je dan in.

(De vorige edities van de nieuwsbrief kan je hier bekijken)