Project Stadskraan voltooid

Met een spectaculaire acrobatenshow, muziek, scheepstoeter en veel aanwezigen op de kade, is het project Stadskraan Vlaardingen afgerond. De feestelijke ingebruikname van de historische stadskraan was een feest voor allen: initiatiefnemers, vrijwilligers, sponsoren, bouwers en de Vlaardingse inwoners. De kraan is overgedragen aan de alle Vlaardingers. De burgemeester nam symbolisch de Stadskraan in ontvangst en de Stichting Museum Vlaardingen zorgt voor verder beheer en onderhoud.

Na tot drie keer toe te zijn uitgesteld, konden in maart eindelijk de geplande festiviteiten worden gehouden. Eén van de eyecatchers van dit project is de kraan in de spotlights. Daarom was het feestje in de wintermaanden gepland, zodat onder grote belangstelling de kraanverlichting kon worden ontstoken. Het gewenste effect kon in bij de officiële overdracht niet worden bereikt: het was nog te licht! Maar de acrobate daarentegen was optimaal zichtbaar voor iedereen, die soms met ingehouden adem stonden te kijken naar haar verrichtingen. Nadat een Vlaardingse vlag van 18 bij 12 meter was weggenomen, kwamen kraan en acrobate tevoorschijn. Tijdens haar show haalde ze een document uit een hoog opgehesen haringvat en overhandigde dit aan de stadsomroeper. Na het voorlezen van de tekst, nam burgmeester Bert Wijbenga het over en tekende voor ‘ontvangst’. In zijn toespraakje benadrukte hij de waarde van de Stadskraan voor de citymarketing van onze stad.

Het bestuur van Stichting Stadskraan Vlaardingen, dat zelf de nodige waardering verdient, dankt alle medewerkers, vrijwilligers en professionelen, sponsoren, fondsen en overige ondersteuners voor hun inbreng.

Vlaardingen heeft er een prachtig icoon bij!

Meer informatie over de Stichting Stadskraan Vlaardingen of de bouw van de stadskraan kunt u krijgen bij de bouwcoördinator, Siem van de Marel.

E-mail: Siemvandermarel@planet.nl Mobiel : 0629 02 00 10