De Stadskraan is thuis!

Maandag 26 oktober is het eerste onderdeel, de staander, van de Stadskraan aan de Westhavenkade geplaatst. Alle overige onderdelen zijn opgesteld in de tent die op het achterterrein van Museum Vlaardingen staat.

Bij de molenmaker in Stellendam zijn de onderdelen van de Stadskraan voorbereid. Maandag werden de imposante en zware onderdelen op een lange vrachtauto geladen en naar Vlaardingen vervoerd. In de tent werken de molenmakers verder aan staartbalk, roef, steunwiel en alle andere segmenten. De werkzaamheden zijn voor publiek toegankelijk, waarvoor wel een afspraak gemaakt moet worden. Je kunt op dinsdag t/m vrijdag terecht van 12.00 – 16.00 uur. Aanmelden kan via info@stadskraanvlaardingen.nl waarna een tijdstip wordt afgesproken.

In de tent is een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van de kraan in Vlaardingen en over het trekvaartnetwerk waar Vlaardingen deel van uit maakte.

Meer informatie over de Stichting Stadskraan Vlaardingen of de bouw van de stadskraan kunt u krijgen bij de bouwcoördinator, Siem van de Marel.

E-mail: Siemvandermarel@planet.nl Mobiel : 0629 02 00 10