Eerste contouren Stadskraan worden zichtbaar

Maandag 26 oktober wordt het eerste onderdeel van de Stadskraan aan de Westhavenkade geplaatst. ’s Middags wordt de staander van de kraan op zijn plek op de museumkade gezet. Alle overige onderdelen van de kraan krijgen een plaatsje in de tent die op het achterterrein van Museum Vlaardingen staat.

Bij de molenmaker in Stellendam zijn de onderdelen van de Stadskraan voorbereid. De staander is al helemaal klaar en kan zijn definitieve plaats innemen. In de tent werken de molenmakers verder aan staartbalk, roef, steunwiel en alle andere segmenten. De werkzaamheden zijn voor publiek toegankelijk, waarvoor wel een afspraak gemaakt moet worden. Je kunt op dinsdag t/m vrijdag terecht van 12.00 – 16.00 uur.  Aanmelden kan via info@stadskraanvlaardingen.nl waarna een tijdstip wordt afgesproken.

In de tent is een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van de kraan in Vlaardingen en over het trekvaartnetwerk waar Vlaardingen deel van uit maakte.

Meer informatie over de Stichting Stadskraan Vlaardingen of de bouw van de stadskraan kunt u krijgen bij de bouwcoördinator, Siem van de Marel.

E-mail: Siemvandermarel@planet.nl Mobiel : 0629 02 00 10